Arkibas

Arkibas 4 og Windows 8, der bliver opgraderet til Windows 8.1

Undertegnede har fundet et program. der renser op og får Arkibas 4 til at køre på Windows 8.1 selv når 8.1 er skabt ved opgradering. Der findes et link til programmet senere på denne side.

Venligst læs helt til bunds på siden før projektet påbegyndes!!

Jeg har nu brugt det på 3 pc-er uden problemer. Alligevel fraskriver jeg mig ethvert ansvar! Brug det 100% på egen risiko!

Det var min mening at sende skaberen af oprensningsværktøjet 20$, men han ber’ ikke om bidrag, – det er ikke muligt at give et bidrag på skaberens hjemmeside.

Det følgende forudsætter, at Windows allerede er opgraderet til ver. 8.1 og at der findes en ikke fungerende installation af Arkibas på pc.en

 1.  Arkibas 4 installations-cd-en  holdes parat
 2. Hent opensningsprogrammet her: dotnetfx_cleanup_tool
 3. Pakken er en zip-fil, den pakkes ud
 4. Når udpakket køres cleanup_tool.exe : Der gives de tilladelser, der spørges om
 5. Som vist i billedet herunder vælges .NET Framework 1.1.  NB Vær meget sikker på at den er valgt rigtigt!! Klik på Cleanup Now.
 6. Arkibas 1
 7. Når Cleanup now og Exit igen er rigtigt synlige klikkes på Exit (Bemærk: Oprensningen kan tage flere minutter!!)
 8. Arkibas 2
 9. Alle programmer lukkes nu. – Ser man en vindue om genstart gøres dette!
 10. Hvis Arkibas instalations-cd-en ikke sidder I PC-en så indsættes den. Hold evt. én af Shift-knapperne nede et stykke tid mens skuffen lukkes; dermed forhindres autostart som vi ikke vil benytte her.
 11. Via Denne computer eller Stifinder findes stedet, hvor man kan se DVD/CD-drevet Det kan se anderledes ud end I det viste.arkibas 3
 12. Højreklik på CD/DVD-drevet og tag Åbn. Herved ses en liste af filerne på CD-enArkibas 4
 13. Først køres nr.1, dernæst nr. 2. Nr. 3 køres kun hvis Arkibas ikke allerede er installeret på PC-en. Beder systemet om genstart mellem trinnene må det ønske endelig ikke ignoreres!
 14. Kommer der under installationerne besked om kompatilitetsproblemer så vælg alligevel Kør program-knappen.
 15. Kommer der efter installationerne noget med problemer så vælg knappen: Programmer er installeret korrekt. Luk alle vinduer. Anmodes der om genstart udføres dette.
 16. Nu bør Arkibas kunne køre.
 17. Antivirus: Der har ikke hos mig været sat antivirus ud af drift under oprensningen eller installationerne. (Windows Securety Essential/Windows Defender) Om andre fabrikater af antivirus kan give problemer vides ikke. I princippet bør man deaktivere antivirus-programmer under installation af programmer.

Undskyld iøvrigt at denne hjemmeside/blog slet ikke er køreklar men det var lige den jeg havde ledig.

/Thorkild

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.